Algemene voorwaarden

Wachttijden

Behandeling: 20 weken (peildatum 1-4-2025)

Voorafgaand aan de wachttijd screen ik je situatie met vragenlijsten, zodat je snel weet of je in aanmerking komt voor een intakegesprek. Als je niet in aanmerking komt, geef ik je een passend advies. Kom je wél in aanmerking, dan bied ik je een E-health traject aan. Zo sta je niet voor niks op de wachtlijst en kun je tijdens het wachten alvast werken aan jezelf.

Supervisie:  2-4 weken wachttijd

Coachingstraject: 8 weken wachttijd

De wachttijden worden tenminste elke maand geactualiseerd.

Informatie-uitwisseling en communicatie (Cliëntportaal en e-health)

Via de GGZportal (vanoeveren.GGZportal.nl) heb je volledige inzage in je dossier. Hier kun je verslagen bekijken, afspraken plannen of annuleren, persoonlijke gegevens wijzigen en nog veel meer. Ook biedt het portaal toegang tot e-health. Dit stelt je in staat om opdrachten te voltooien, informatie te lezen over klachten en behandelingen, en vragenlijsten in te vullen. Alle communicatie met betrekking tot e-health verloopt via het GGZportal. Na afloop van je behandeling behoud je maximaal 20 jaar lang toegang tot het portaal.

Wacht je nog op de start van je behandeling? Dan kan ik je alvast toegang geven tot e-health. Zo kun je zelfstandig aan de slag met vooraf overeengekomen opdrachten. Dit helpt om de wachttijd zo nuttig en kort mogelijk te maken.

 

Het afzeggen van afspraken of voortijdig beëindigen van de behandeling

Afspraken kun je minimaal 24 uur van tevoren annuleren via e-mail, telefoon of de GGZportal. Bij herhaaldelijke annuleringen of een langdurige onderbreking kan ik de voortgang van de behandeling niet waarborgen, en kan samen worden besloten de behandeling voortijdig te beëindigen.

Bereikbaarheid en frequentie van afspraken

Ik werk op afspraak en maak gebruik van e-health en de GGZportal. Via e-health kun je ondersteuning krijgen als aanvulling op de behandelafspraken. Buiten de afspraken om ben ik de hele week bereikbaar via mail, berichten, GGZportal of de telefoon. In geval van nood of crisis kun je contact opnemen met de gespecialiseerde instelling waarbij je in behandeling bent of via de huisarts of huisartsenpost als dit niet het geval is. Bij mijn praktijk kun je daarvoor niet terecht.

Behandelafspraken zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08.00 uur en 17.00.

Supervisie is vaak op dinsdag of donderdag om 16.00. Meestal duurt deze afspraak 90 minuten.

 

Meting van het effect van behandeling (ROM)

 

Om de voortgang van je behandeling te volgen en te beoordelen of deze effectief is, maken we gebruik van gestandaardiseerde vragenlijsten. Na je aanmelding ontvang je een persoonlijke inlog waarmee je de vragenlijst online, zelfstandig en in alle privacy kunt invullen. Jouw gegevens zijn volledig beschermd en de privacy is vooraf zorgvuldig geregeld. Dezelfde vragenlijst wordt ingevuld tijdens je intake, bij de afronding van de behandeling, en opnieuw twee maanden en vier maanden na afsluiting. Je kunt de resultaten zelf inzien via de GGZportal.

Bij de vervolgmetingen krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen, en indien nodig geef ik je advies of praktische tips. Mocht er sprake zijn van een terugval, dan denk ik met je mee over de beste vervolgstappen.

Bovendien evalueer ik op vaste momenten jouw tevredenheid met de behandeling, zodat we deze waar nodig verder kunnen verbeteren.

 

Verwijzing

 

Een verwijzing verloopt altijd via je huisarts of specialist. Vergeet niet een geldig identiteitsdocument mee te nemen om je identiteit te bevestigen. 

Wijzigingen in je ziektekostenverzekering, persoonsgegevens of andere relevante gegevens kun je direct aan mij doorgeven.

 

Rapportage aan de verwijzer

Na de intake stel ik een verslag op waarin jouw hulpvraag en de vastgestelde problemen worden beschreven, samen met de diagnose. Daarna werken we samen aan het opstellen van een behandelplan. Met jouw akkoord wordt de verwijzer geïnformeerd door verzending van het behandelplan. Bij afronding van de behandeling stuur ik, uiteraard met jouw toestemming, een afsluitbrief naar de verwijzer. Alle verslagen zijn toegankelijk en te downloaden via de GGZportal.